Tuesday, 28 February 2012

Live Like You're Dying...


one of my fav song by lenka...verse of this song is really meaningful... happy listening..xoxo

Live Like You're Dying....

One of these days you'll be under the covers
You'll be under the table and you'll realize
That all of your days are numbered, all of them one to one hundred
All of them millions, all of them trillions

So what are you gonna do with them all?
You cannot trade them in for more, no, no

Take every moment, you know that you own them
It's all you can do, use what's been given to you

Gimme a reason to fight the feeling
That there's nothing here for me
'Cause none of it's easy, I know it wasn't meant to be
I know it's all up to me, it's all up to me

So what am I gonna do with my time?

I'll take every moment, I know that I own them
It's all up to you to do whatever you choose
Live like you're dying and never stop trying
It's all you can do, use what's been given to you

All of the moments you didn't notice gone in the blink of an eye
And all of the feelings you can't help feeling no matter how you try

Take every moment, you know that you own them
It's all up to you to do whatever you choose
Live like you're dying and never stop trying
It's all you can do, use what's been given to you

Live like you're dying and never stop trying
It's all up to you, use what's been given to you


I love tiz song very much..the lyric so meaningful.... learn to appreciate wat we have.. time..Time no return back...be grateful..Alhamdulillah..thank you ALLAH for the life you given to me..insyaallah i'll use it in the good way..better life for tiz world n hereafter..amin :)

Live like you're dying and never stop trying!!!



life is beautiful..a gift from Allah..appreciate it... <3                                          


xoxo
simaa

Thursday, 23 February 2012

Premium Beautiful Cegah kanser payudara???

Bismillah...segala Puji Bagi Allah Tuhan Semesta Alam

Premium Beautiful boleh cegah kanser payudara ...yeke??mcm mana tu??jom saya share...

Premium Beautiful terbahagi kepada 3 :-
1. Long Bra
2. Waist Nipper (Bengkung)
3. Long Girdle (Seluar)

Kelebihan PREMIUM BEAUTIFUL untuk PENCEGAHAN KANSER PAYUDARA - LONG BRA

"Cup" yang terdapat pada long bra Premium Beautiful adalah berbentuk piramid.


Kelebihan cup bentuk piramid:

1.   Memberi ruang pengudaraan kepada 'nipple' - 'nipple' jadi lebih cerah.

2.  'Nipple' (puting) tidak tertekan - memastikan puting payudara berada pada kedudukan membenarkan peredaran darah yang lebih sempurna
**Kebanyakan Bra yang terdapat di pasaran tidak menekankan aspek ini membuatkan puting   lebih "tertekan" &  tidak mendapatkan pernafasan yang betul itu yang mengakibatkan puting tenggelam..pakai PB bagi hidupkan balik puting yang tido tu ...

3.   Cegah kanser payudara

Di bahagian "Cup" juga terdapat banyak "chitosan" yang boleh menyahtoksinkan semua toksin yang terdapat pada bahagian payudara.

**Chitosan: iaitu KUKU KAKI KETAM MERAH ni hanya di perairan Jepun sahaja ade. Chitosan ni leh bantu mengelakkan kena kanser.


Bagi Ibu menyusu yang menggunakan Premium Beautiful tidak memerlukan breast pad untuk menahan dari air susu mengalir keluar kerana Premium beautiful mempunyai fungsi khas seperti :-

1.   mengelakkan payudara dari bengkak yang boleh mengakibatkan payudara bernanah dan berlaku barah  payudara.

Dan jgn risau..

2. dengan pemakaian Long Bra ini juga mampu membanyakkan susu badan ibu-ibu yang menyusu badan  (milk  booster PB ni :) ...dan bila pam susu, susu lebih tahan lama...


bagi susu penuh khasiat buat bayi anda....


jgn tunggu lagiiii sayang...cegah sebelum terlambat…dapatkan set PB anda sekarang.. sebarang pertanyaan boleh SMS/CALL/PM FB SIMAA 012-6374069...

nak tungguuuu jadi macam ni...baru nak pakai keee...??? jangan.....


ngerikannnn....nauzubillah..

semoga kita semua dilindungi Allah daripada segala penyakit...amin


kanser payudara ni pun ada simptom-simptom nya......

bawah ni tanda-tanda kanser payudara boleh terjadi...



SAY NO TO BREAST CANSER...& YES TO PREMIUM BEAUTIFUL !!!!



SMS/CALL/PM FB SIMAA 012-6374069...

cmasyaz_8985@yahoo.co.uk

prevention is better than cure !!! :)




   

Monday, 13 February 2012

Perlu ke Pakai Premium Beautiful…kenapa perlu???


Dear Ladiesss..Why you should wear Premium Beautiful…???Let me tell u why....

Kenapa setiap wanita perlu memakai Premium Beautiful....? kerana diri wanita itu sendiri sangat berharga...yang berharga perlu dijaga dan dipelihara dengan baik..sihat dan cantik impian semua..apa guna cantik kalau tak sihat kan...kan..nak..nikmat kesihatan adalah nikmat paling berharga...kalau sakit apa pun tak boleh ...APTB~..So jom sama2 kita...


pelihara / jaga kesihatan & kecantikan
cegah penyakit
rawat penyakit
pulih penyakit



PREMIUM BEAUTIFUL IS SPECIAL FOR YOU....



Mesti ramai tertanya- tanya bagaimana dengan hanya memakai Premium Beautiful ni boleh menjaga, merawat dan memulihkan sistem dalam badan kita...

ni diaa nak kongsi satu rahsia yang bukan rahsia lagi...^^

 Premium Beautiful ni telah di suntik dengan F.I.R ...Memang terbukti F.I.R banyak digunakan dalam perubatan sekarang..selamat dan fungsinya untuk mencegah kanser (ANTI-KANSER)

 NAK Tahu apakan itu F.I.R dan KELEBIHAN-KELEBIHAN nya..jom tengok gambarajah bawah ni....

Jelas terbukti SINAR INFRA MERAH JARAK JAUH (F.I.R) pada PREMIUM BEAUTIFUL memberi manfaat pada kepada badan manusia...


Pemakaian secara konsisten akan memberi hasil yang sangat memuaskan ... 
NO MORE PAIN...BUT...

MORE BEAUTIFUL
MORE HEALTHIER
MORE HAPPIER
 MORE CONFIDENT


PREMIUM BEAUTIFUL IS SUPERBRANDS PRODUCT...

PRODUCT BERKUALITI TINGGI DENGAN JAMINAN SEUMUR HIDUP!!!




THE BEST CORSET ... RANKING NO .1 SINCE 1990TH....


KORSET NO.1 IN MALAYSIA....PERINTIS PASARAN KORSET DI MALAYSIA...
20 TAHUN SUDAAH DALAM PASARAN MALAYSIA....MEMANG TIADA TANDINGAN LAGI!!


I LOVE MY PREMIUM BEAUTIFUL...


REAL TESTIMONY....BELIEVE..REALLY WORTH IT FOR 
YOUR BEAUTY & HEALTHY !!!

si cantik manis farah nabilla..ayu gituee..single2 pn pkai premium beautiful sebab nak sihat dan nampak cantik...
70% HEALTHY + 30% BEAUTY = 100% CONFIDENCE :)


pn. nas khalid...semakin anggun dan berseri selepas berpantang anak ke -2 .. if dulu tak merasa sekarang dah dapat merasa ... semakin cantik dengan potongan badan ala2 anak dara gitueee... susu utk anak pun sentiasa mencurah2 , rezeki pun mencurah2 juga pn nas ni ..alhamdulillah :D




DEAR LADIESSS BUZZZ ME FOR YOU SET PREMIUM BEAUTIFUL...

SIMAA ROSLAN

Contact : +6012-6374069




HURRY!!!SPECIAL GIFT TO YOU WITH EVERY PURCHASE OF SET PREMIUM BEAUTIFUL...MAKE UR DREAMS BECOME REALITY...

Hati oh Hati..duhai hatiku…sejahteralah kamu...


Soalnya hati…

” Ketahuilah bahawa di dalam badan manusia ada seketul daging, apabila ia baik maka baiklah seluruh badan tersebut dan apabila ia rosak maka rosaklah seluruh badan tersebut. Ketahuilah bahawa (daging tersebut) adalah hati.”

KENAPA HATI PERLU DIJAGA

Allah SWT akan mempersoal hati manusia ketika dia datang bertemu dengan-Nya pada hari kiamat mengenai apa dilakukan semasa di dunia. Hal ini ditegaskan Allah menerusi ayat 36 surah al-Israa maksudnya:

"Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; Sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota-anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya. "

Ini kerana hati manusia ibarat seorang raja yang boleh mengeluarkan arahan terhadap bala tenteranya. Dia boleh bertindak untuk menerus atau memberhentikan sesuatu peperangan jika dia melihatnya tidak memberi apa-apa keuntungan.

Baginda s.a.w. menganggapnya sebagai perkara yang utama dalam diri manusia, jika ia baik, maka baiklah seluruhnya anggota manusia, tetapi jika sebaliknya ia jahat, maka jahatlah seluruh anggotanya, itulah hati manusia. (Maksud sebahagian hadis riwayat Imam al-Bukhari dan Muslim)

Paling penting, setiap Muslim perlu mencari jalan bagaimana mereka dapat meluruskan hati mereka daripada terkena virus penyakit berbahaya yang boleh mencacatkan hubungan mereka dengan Allah pada hari kiamat.

Ini kerana sesungguhnya hati yang hidup itu akan menikmati kebahagian seperti di bawah ini:

* Hidupnya hati adalah menjadi pokok pangkal hidupnya iman.
* Hidupnya hati adalah pokok pangkal hidupnya akhlaqul karimah (lambang kematangan iman)
* Hidupnya hati adalah pokok pangkal sebab dapatnya menerima hidayah Allah.

Allah SWT telah mengingatkan kita sebagai hamba-Nya agar membawa hati kita untuk bertemu-Nya pada hari kiamat dengan hati yang sejahtera.

Ini ia dirakam menerusi ayat 88-89 surah as-Syu'araa yang bermaksud: "Iaitu pada hari di mana harta dan anak-anak tidak berguna. Melainkan mereka yang menghadap Allah dengan hati yang bersih (sejahtera). "
Iaitu sejahtera, bersih dan selamat daripada penglibatan dalam perkara syirik, nifaq atau tidak mempercayai akan kebesaran Allah SWT.

Apa yang perlu mereka ketahui, ialah bahawa hati manusia terbahagi kepada tiga jenis, satu positif dan dua yang lain adalah negatif, ia terserah kepada manusia Muslim untuk memilih salah satu daripada tiga jenis hati:

(a) hati yang sejahtera (daripada segala bentuk khurafat, syirik, bidaah, nifaq),
(b) hati yang mati dan
(c) hati yang sakit.

Hati yang sejahtera

Iaitu hati yang sejahtera daripada menuruti hawa nafsu serakah yang menyalahi perintah Allah SWT, tidak terjebak dalam perlakuan syirik kepada-Nya, tidak melakukan tindakan yang menyalahi ajaran Rasul-Nya. Ia adalah hati yang sentiasa tunduk kepada kehendak Allah, mencintai-Nya lebih daripada isi dunia, takut kepada seksaan-Nya, rindu untuk menemui-Nya, ikhlas kerana-Nya, mengasihi seseorang Muslim dan membencinya kerana-Nya, sentiasa sokong dan cenderung kepada hukum-hakam- Nya, terselamat daripada jangkitan virus penyakit hati. Inilah hati yang hidup sejahtera, lembut, sedia menerima nasihat.

Hati yang mati

Iaitu hati yang berlawanan dengan hati yang sejahtera 100 peratus, iaitu membiarkan untuk tidak terus mengabdikan sebagai hamba Allah, menuruti hawa nafsu, menyanggah hukum-hukum- Nya, membenci golongan yang menyeru kepada kebaikan, menghalang majlis-majlis ilmu, tidak mahu menerima nasihat yang baik malah melawannya, bersahabat dengan orang-orang jahat. Itulah hati yang mati dengan Islam.

Hati yang sakit

Iaitu hati yang tidak konsisten, adakalnya cenderung kepada kebaikan dengan mendengar nasihat penceramah dan pada masa sama cenderung kepada kejahatan, inilah hati sekejap baik sekejap jahat.

Apa yang perlu kita tahu tentang persoalan hati?

Menurut Mahmoud Syal, seorang pengkaji agama di laman web islamonline.net, tanda-tanda hati yang sejahtera adalah:

1. Sentiasa mengarah tuan punya diri untuk terus mengingati dan bertaubat kepada Allah.
2. Sentiasa mengingatkan tuannya untuk beribadat kepada Allah.
3. Rasa selesa, seronok dan kelazatan beribadat lebih daripada kelazatan makanan dan minuman.
4. Memberi tumpuan sedalam-dalamnya terhadap apa yang dibaca khususnya ketika melaksanakan solat.
5. Mengingatkan tuannya agar sentiasa menghiasi diri dengan akhlak yang mulia, sama ada perbuatan, kenyataan dan tindakan.
6. Reda terhadap pelaksanaan perintah Allah dan bersedia untuk meninggalkan segala tegahan dan larangan-Nya.
7. Seronok menghabiskan masa untuk Allah dan gelisah apabila habis untuk selain-Nya.

Tanda-tanda hati yang rosak:

1. Hati tidak merasa bersalah apabila terlibat melakukan dosa dan maksiat.
2. Tidak terasa untuk melakukan taubat apabila melakukan kesalahan.
3. Merasa seronok bergelumang dalam dosa.
4. Tidak mempedulikan perintah Allah, malah suka terbabit pada larangan-Nya.
5. Benci kepada kebenaran dan cuba menghalang kemaraannya.
6. Benci kepada orang-orang soleh atau mereka yang suka melakukan kebaikan.
7. Suka bertengkar pada perkara yang tidak memberi manfaat untuk agama.
8. Menerima rasuah, sogokan, riba dan perkara haram serta merasakan keseronokannya.
9. Takut kepada orang yang gagah, tetapi sedikit pun tidak takut kepada Allah.
10. Benci kepada perkara makruf dan suka kepada perkara mungkar.

Kaedah rawatan penyakit hati:

a) Mentarbiah hati supaya mencintai Allah dengan sedalam-dalamnya.
b) Membaca serta bertadarus (menyelidik) makna dan maksud-maksud ayat al-Quran.
c) Mendekatkan kepada Allah dengan amalan-amalan sunat.
d) Khusyuk dalam solat.
e) Memperbanyak zikir dan memohon ampun kepada Allah.
f) Melakukan kebaikan kerana ikhlas kepada Allah dan mengharapkan keredaan-Nya.
g) Melakukan amal dan ibadat berdasarkan perintah Allah dan Rasul.
h) Beriktikad dengan akidah yang betul.
i) Sentiasa melakukan muhasabah diri.
j) Memperuntukkan masa bagi Allah menerusi penggarapan ilmu-ilmu agama.
k) Memperbanyakkan qiyamullail, berdoa terutamanya pada sepertiga malam.
l) Tunduk dan khusyuk kepada Allah dalam segenap tindakan dan perbuatan.
m) Memastikan sumber makanan dan pakaian adalah halal di sisi Allah SWT.
n) Menundukkan penglihatan kepada perkara-perkara yang diharamkan Allah.
o) Suka menziarahi kubur dan mengingati mati.
p) Sentiasa bersyukur dan reda kepada Allah atas segala nikmat yang dikurniakan.
q) Suka membantu anak-anak yatim dan bermesra dengan mereka.
r) Suka bersahabat dan duduk dengan orang-orang soleh yang boleh dijadikan teladan.


Ya Allah semoga Engkau pelihara hati-hati kami..kurniakanlah kami hati yang sejahtera..amin Ya ALLAH..YA RAHMAN..YA RAHIM..


Sharing from : http://sakan.tripod.com/hati.html
Credit to : Nurhayati Jusoh 

Sunday, 12 February 2012

my 'merisik' day =)


Bismillahhirahmannirahim…Segala Puji Bagi ALLAH Tuhan Semesta Alam…

21.1.12…Alhamdulillah telah selamat mengikat satu ikatan..niat ke arah membina baitul muslim...insyaallah semoga segala urusan kami diberkati dan dipermudahkan oleh DIA  Yang MAHA ESA…Alhamdulillah majlis sederhana ini dibuat dengan persetujuan bersama dari kedua pihak keluarga tercinta..Terima Kasih tidak terhingga kepada kedua dua pihak keluarga yang sudi memeriahkan majlis yang diberkati ni..insyaallah..terima kasih juga buat cinta hati saya.. semoga ALLAH merahmati segala usaha kami dan mempermudahkan urusan kami menuju ke BAITUL MUSLIM yang dapat membawa kami ke syurga kelak..amin Ya ALLAH…

thanks auntie..mother in law to be..insyaallah :)


wif my beautiful mom..Love u so much ibu …

my beloved niece..love them so muchhh !!