Sunday, 24 November 2013

Marine Essence Nourishing Body Wash@Liquid


ALHAMDULILLAH
 
 
Hi dearie..selalu simaa cerita tentang kehebatan sabun marine essence bar..kali ni simaa nak cerita tentang kehebatan sabun marine essence juga tapi dalam bentuk cecair atau nama khas nya MARINE ESSENCE NOURISHING BODY WASH…packaging dalam botol dengan haruman yang sangat wangi dan memberi manfaat pada kecantikan dan kesihatan kulit anda.
 
Inilah ia SABUN MARINE ESSENCE BODY WASH yang sangat BEST, WANGI dan sentiasa MENYEGARKAN KULIT si pemakai
 
Marine Essence Body Wash dengan Ramuan Semulajadi Ekslusif yang BERMANFAAT untuk
KULIT LEMBUT, LICIN DAN BERSERI


 
KEBAIKAN MARINE ESSENCE BODY WASH
 
 
TESTIMONI MARINE ESSENCE BODY WASH
 
 
si pemakai pasti PUAS HATI !

 
Alhamdulillah terbukti BERKESAN untuk menyelesaikan masalah kulit dan menjaga kesihatan & kecantikan kulit anda.
 
Jadikan Sabun Marine Essence Body Wash sebagai Sabun Mandian Anda seisi keluarga.
 
MUDAH Dibawa Kemana Sahaja
 
SELAMAT.SUCI.SENANG
 
xoxo,
Simaa Roslan
012-637 4069
  

Top Leader Circle ~ The Red Carpet Event 2013

THE RED CARPET EVENT 2013
 
WE ARE  THE TOP LEADERS CIRCLE

 
TLC sisters and brothers..soo happening !!!
 
 
grand performance from misha omar
 


 
with my lovely sister @ my mentor SALLEHA ROSLAN
We're expert PREMIUM BEAUTIFUL
 

 
celebration our new CDM IZYAN LIYANA..Congrats sis!!!
 
 
WE'RE AWESOME!!!
 
 
 
 

 
sweet photo with bumil @ fighters 
DIAMOND NURFARHANA RAMLI
 
 

 
fresh graduate earn 4 figure solid income from online business with TLC
DIAMOND IQA & ZAINI @ ZAIQA
 

 
pretty gurl DIAMOND AMMYRRA ATYKA.
 
 
 
 
Kami Pengguna Tegar PREMIUM BEAUTIFUL :)
 
Seronok bila dapat meraikan kejayaan usahawan-usahawan seluruh Malaysia di majlis yang gilang-gemilang ni.
 
In sha Allah next year 2014 will be our turn !!!
 
TOGETHER WE ACHIEVE MORE!
 
xoxo,
Simaa Roslan
 
 
 

Sunday, 27 October 2013

Testimoni Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

ALHAMDULILLAH

Hi lovelies, simaa nak share dengan readers semua some of testimonial dari client tentang  SABUN MARINE ESSENCE @ sabun ketiak ni. Ramai client cakap sabun ni memang sangat WANGI...rasa segar je bila mandi dengan sabun marine essence @ sabun ketiak ni.. bau aromaterapi sabun marine essence ni pun boleh menghilangkan stress tau ;)

Antara testimonial client SABUN MARINE ESSENCE@sabun ketiak ....











selain wangi, banyak lagi tu kegunaan dan kelebihan SABUN MARINE ESSENCE@sabun ketiak ni...antaranya :

* cerahkan ketiak dan celah-celah badan kita yang gelap.

* hilangkan daki dan kesan gelap kat leher, siku, lutut dan buku lali.

* kurangkan dan membantu untuk hilangkan gatak-gatal dan ruam badan

* antara ubat terbaik untuk kurangkan kesan radang eczema dan lain-lain masalah/penyakit kulit

* kurangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan

* membantu kurangkan masalah jerawat belakang badan

* melembutkan , mencerahkan dan melembabkan kulit


* sabun yang beraura...rasa fresh and energetic setiap kali lepas mandi dengan sabun ni.


To all lovelies yang nak dapatkan SABUN MARINE ESSENCE dan yang berminat untuk mulakan biznes sendiri dengan sabun marine essence @ sabun ketiak ni bole hubungi simaa yee... in sha ALLAH simaa bersedia untuk membantu anda... :)


sekiannnnnnn, xoxo... with love - Simaa Roslan

012-6374069 (whatsapp, sms)

Saturday, 19 October 2013

Garam buluh Rawatan Alternatif Penyakit Kronik

ALHAMDULILLAH

Syukur masih diberi peluang untuk berkongsi cerita dan ilmu dengan pembaca kesayangan sekalian.. 

Hari ini simaa nak kongsikan kehebatan produk Garam Buluh Hai-O ..Garam buluh hai o ni memang istimewa sangat sebab dia garam yang bersifat alkali yang sesuai digunakan untuk menambah nilai kesihatan. Tiada kandungan asid ye…100% semulajadi.




Garam Buluh Hai-O menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apakah bezanya Garam Buluh Hai O dengan garam biasa?
Garam Buluh Hai o menggunakan garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Garam buluh Hai o telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.

Kebanyakan garam biasa melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Garam Buluh Hai-O?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Garam Buluh Hai-O?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Garam Buluh Hai-O mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Garam Buluh Hai-O?
Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.

KEBERKESANAN
         
    √   Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia,    
          bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

    √   Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama  
          terkumpul dalam usus.

    √   Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara  
          normal.

    √   Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang
          beralkali lemah.

       Meningkatkan daya pemulihan badan.

CARA PENGAMBILAN
Anda boleh bancuhkan sebungkus Garam Buluh Hai-O (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan (manga, orange,epal,kiwi,dll). Kacau dengan rata dan hidangkan.

Mudah.Jimat.Selamat


Nak lagi sedap bole bancuh dengan minuman Nutrifeast KIWI rasa macam minum air kendondong sedap2 masam gituee J





Bukti-Bukti KEBERKESANAN GARAM BULUH HAI O... Jom lihat video bukti testimoni berikut :-)


bukti testimoni - 1



bukti testimoni - 2



bukti testimoni - 3



bukti testimoni - 4



bukti testimoni - 5



bukti testimoni - 6




sekiannnnn, with Love, xoxo , Simaa Roslan 012-6374069  

Wednesday, 18 September 2013

Agen Dropship Sabun Marine Essence diperlukan

ALHAMDULILLAH 

Tingginye permintaan terhadap Sabun HOT & FAST selling ni.. memang SABUN BERAURA betul..hari-hari order masyukkk :)

Apa keistimewaan sabun marine essence beauty bar ???


bauan AROMATERAPI yang boleh menghilangkan stress ... wanginyaa... boleh senyum sampai ke telinga bau sabun ni :)




Harga sabun marine essence ni
RM35.00 Seketul


Sekotak ada tiga.
kalau beli tiga dapat lah RM105  ;)

Untuk yang beli borong boleh dapat untung runcit plus bonus cecah 4 figures sebulan.

Nak seribu?? dua ribu??? riga ribu??? even 5 figures income pun boleh je..anda yang tentukan...

 Nak tahu cara untuk dapatkan sabun yang hot ni secara pukal dan buat extra income dengan hanya jual sabun cerah ketiak ni???
Jom simaa explainkan cara nye ;)


Simaa Roslan
012 - 6374069 (whatsapp/sms)


Friday, 13 September 2013

Dalam Mihrab Cinta....

ALHAMDULILLAH...


Pertama kali menonton filem DALAM MIHRAB CINTA yang ditayangkan di TV AL-HIJRAH terus jatuh cinta dengan filem indah karya Habiburrahman El Shirazy ini…Dah menonton lebih 3 kali pun still tak rasa boring…jalan cerita filem ni memang sarat dengan mesej keagamaan dan kehidupan, JANGAN sewenang-wenangnya menjatuhkan hukuman pada seseorang tanpa diadili, bukti dan saksi yang kukuh.. 

Betapa sayangnya ALLAH pada hamba-hambaNYA…Ujian yang diberikan ALLAH tanda DIA sayang pada hamba-hambaNYA yang benar-benar beriman… tersentuh dengan watak yang dibawa oleh Dude Harlino sebagai Syamsul Hadi memang sangat berkesan dalam filem ini..jom ikuti sinopsis ringkas tentang filem DALAM MIHRAB CINTA ….

“ Syamsul (Dude Harlino) pemuda 20 tahun-an bertekad menuntut ilmu di sebuah pesantren(sek pondok) di Kediri, meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman. Disini ia bertemu dengan Zizi (Meyda Sefira) putri pemilik pesantren yang pernah ditolongnya ketika dijambret di kereta, yang kejadian tersebut membuat mereka jadi dekat.

Dipesantren ini Syamsul terusir karena dituduh mencuri akibat fitnah sahabatnya sendiri Burhan (Boy Hamzah). Kemudian karena keluarganya sendiri juga tidak mempercayainya, hingga benar-benar membuat Syamsul menjadi seorang pencopet.

Di tengah kekacauan dan kegelapan hidupnya ini Allah memberikan jalan baginya untuk bertobat dan mempertemukannya dengan Syilvie (Asmirandah) seorang gadis solehah.. “

Apakah Syilvie nantinya yang akan berjodoh dengan Syamsul ataukah Zizi yang bakal jadi pendamping hidupnya?” 


FULL FILEM DALAM MIHRAB CINTA....



Selepas filem Dalam Mihrab Cinta mendapat sambutan , dari filem telah dibuat menjadi drama episode...belum berkesempatan tengok Dalam Mihrab Cinta versi drama.... ;)

Bunga-Bunga Cinta - OST Dalam Mihrab Cinta......

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Membuncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta padaNya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Membuncah di hati harapan dan suci
Dalam mihrab cinta...



Love,

Simaa

Monday, 9 September 2013

Mineral Coffee ~ Sedap dan Penuh Khasiat .....





NIKMATI MINERAL COFFEE YANG BERSIFAT ANTI-OKSIDA dan BERALKALI..     

Anda seorang…..
~ Penggemar Coffee?
~ suka tapi tak boleh minum sbb takut sakit kepala
~ tak suka minum coffee sbb ada cafein?
~ Peminat any white coffee
~ Selalu rasa pedih perut bila lambat makan
~ tak tahan lapar masa berpuasa
~ ada darah tinggi?
~ tak boleh minum yg manis2 takut sugar high
~ sukar utk detox (membuang) lebih2 lagi bulan puasa ni

Jika anda ada mengalami perkara-perkara seperti yg dinyatakan di atas anda boleh mencuba MINERAL COFFEE!!! Antara kandungan MINERAL COFFEE ;-

1. Kaya Magnesium
2. Garam buluh
3. Less Cholesterol
4. No preservative
5. Sugar free (Glucose sugar)
6. Kebaikan Mineral Coffee:

penuh dengan khasiat...Antara khasiat yang terdapat pada MINERAL COFFEE ;

~MENGAWAL PH BADAN, boleh meneutralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.

~MENCEGAH & MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.

~MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti : gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit dan lain-lain.

~Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT; Dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.

~Melegakan masalah alahan,pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh MENDHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, kulat di kaki (Hongkong foot).

~MELAMBATKAN PROSES PENUAAN,NYAYUK, serta mengurangkan penyakit Parkinson...

~MENGGALAKKAN METABOLISME BADAN..membantu proses pelangsingan badan. 




Mudah.Jimat.Selamat.

Cara pembungkusannya yang kecil dan mudah dibawa membolehkan anda menikmati keenakannya pada bila-bila masa.

Jadikan MINERAL COFFEE sebagai pilihan anda untuk memulakan aktiviti
harian anda dengan penuh semangat & bertenaga!!!! 



Harga Sekotak (20 pakets ) - RM 33.00


with Love,

Simaa Roslan

018 919 4069

Thursday, 5 September 2013

Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan Sabun Marine Essence...

good day uoll..bestnyee sabun marine essence @ sabun ketiak ni..mana tak nye stok baru sampai tak sampai beberapa hari je dah licin ..memang hot laaa...


istimewa dengan haruman wangi aromaterapi

so simaa nak share tentang produk hot ni yang mana bole membantu anda semua yang ada masalah kulit sensitive , kulit kusam, kulit berminyak, gatal-gatal kulit , kulit tak sekata dan lain-lain masalah kulit yang menggangu anda..jom bebaskan diri dari masalah kulit anda dengan mengunakan sabun marine essence @ sabun ketiak yang sangat bermanfaat untuk kulit anda… :)





atasi segera masalah anda dan org2 kesayangan anda !!!

- love -

simaa roslan
012 -6374069

Sihat & Cantik dengan BB Plus Kolagen

TAHUKAH ANDA KANDUNGAN BB PLUS Kolagen TANPA GULA DAN KOLESTROL….

Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

BBplus Kolagen:

* Disahkan oleh Kementerian Kesihatah Malaysia sebagai produk makanan.
* Kandungan Kolagen yang tinggi dalam 'BBplus Kolagen' mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.


10 Keunikan BB Plus:

1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari - (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss

3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripada
bahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)

4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada
sinaran UV dan radikal bebas

5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan
kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)

7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi

8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.

9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan

10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.


Secara ringkasnya BBplus kolagen :

Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant,
Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan untuk Kecantikan dan Kesihatan

Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
Elakkan menggunakan air panas
Kacau & Minum (Mudah Larut Tanpa Guna Shaker)
Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur. ( 1 paket sehari)

* Murah & Mudah 
* Promosi beli 3 kotak PERCUMA 1 kotak !!!
* Penghantaran PERCUMA!!

simaa roslan
012 - 6374069




 - love -

simaa roslan
012 - 6374069