Wednesday, 18 September 2013

Agen Dropship Sabun Marine Essence diperlukan

ALHAMDULILLAH 

Tingginye permintaan terhadap Sabun HOT & FAST selling ni.. memang SABUN BERAURA betul..hari-hari order masyukkk :)

Apa keistimewaan sabun marine essence beauty bar ???


bauan AROMATERAPI yang boleh menghilangkan stress ... wanginyaa... boleh senyum sampai ke telinga bau sabun ni :)




Harga sabun marine essence ni
RM35.00 Seketul


Sekotak ada tiga.
kalau beli tiga dapat lah RM105  ;)

Untuk yang beli borong boleh dapat untung runcit plus bonus cecah 4 figures sebulan.

Nak seribu?? dua ribu??? riga ribu??? even 5 figures income pun boleh je..anda yang tentukan...

 Nak tahu cara untuk dapatkan sabun yang hot ni secara pukal dan buat extra income dengan hanya jual sabun cerah ketiak ni???
Jom simaa explainkan cara nye ;)


Simaa Roslan
012 - 6374069 (whatsapp/sms)


Friday, 13 September 2013

Dalam Mihrab Cinta....

ALHAMDULILLAH...


Pertama kali menonton filem DALAM MIHRAB CINTA yang ditayangkan di TV AL-HIJRAH terus jatuh cinta dengan filem indah karya Habiburrahman El Shirazy ini…Dah menonton lebih 3 kali pun still tak rasa boring…jalan cerita filem ni memang sarat dengan mesej keagamaan dan kehidupan, JANGAN sewenang-wenangnya menjatuhkan hukuman pada seseorang tanpa diadili, bukti dan saksi yang kukuh.. 

Betapa sayangnya ALLAH pada hamba-hambaNYA…Ujian yang diberikan ALLAH tanda DIA sayang pada hamba-hambaNYA yang benar-benar beriman… tersentuh dengan watak yang dibawa oleh Dude Harlino sebagai Syamsul Hadi memang sangat berkesan dalam filem ini..jom ikuti sinopsis ringkas tentang filem DALAM MIHRAB CINTA ….

“ Syamsul (Dude Harlino) pemuda 20 tahun-an bertekad menuntut ilmu di sebuah pesantren(sek pondok) di Kediri, meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman. Disini ia bertemu dengan Zizi (Meyda Sefira) putri pemilik pesantren yang pernah ditolongnya ketika dijambret di kereta, yang kejadian tersebut membuat mereka jadi dekat.

Dipesantren ini Syamsul terusir karena dituduh mencuri akibat fitnah sahabatnya sendiri Burhan (Boy Hamzah). Kemudian karena keluarganya sendiri juga tidak mempercayainya, hingga benar-benar membuat Syamsul menjadi seorang pencopet.

Di tengah kekacauan dan kegelapan hidupnya ini Allah memberikan jalan baginya untuk bertobat dan mempertemukannya dengan Syilvie (Asmirandah) seorang gadis solehah.. “

Apakah Syilvie nantinya yang akan berjodoh dengan Syamsul ataukah Zizi yang bakal jadi pendamping hidupnya?” 


FULL FILEM DALAM MIHRAB CINTA....



Selepas filem Dalam Mihrab Cinta mendapat sambutan , dari filem telah dibuat menjadi drama episode...belum berkesempatan tengok Dalam Mihrab Cinta versi drama.... ;)

Bunga-Bunga Cinta - OST Dalam Mihrab Cinta......

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Membuncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Di antara harap pinta padaNya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Membuncah di hati harapan dan suci
Dalam mihrab cinta...



Love,

Simaa

Monday, 9 September 2013

Mineral Coffee ~ Sedap dan Penuh Khasiat .....





NIKMATI MINERAL COFFEE YANG BERSIFAT ANTI-OKSIDA dan BERALKALI..     

Anda seorang…..
~ Penggemar Coffee?
~ suka tapi tak boleh minum sbb takut sakit kepala
~ tak suka minum coffee sbb ada cafein?
~ Peminat any white coffee
~ Selalu rasa pedih perut bila lambat makan
~ tak tahan lapar masa berpuasa
~ ada darah tinggi?
~ tak boleh minum yg manis2 takut sugar high
~ sukar utk detox (membuang) lebih2 lagi bulan puasa ni

Jika anda ada mengalami perkara-perkara seperti yg dinyatakan di atas anda boleh mencuba MINERAL COFFEE!!! Antara kandungan MINERAL COFFEE ;-

1. Kaya Magnesium
2. Garam buluh
3. Less Cholesterol
4. No preservative
5. Sugar free (Glucose sugar)
6. Kebaikan Mineral Coffee:

penuh dengan khasiat...Antara khasiat yang terdapat pada MINERAL COFFEE ;

~MENGAWAL PH BADAN, boleh meneutralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.

~MENCEGAH & MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.

~MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti : gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit dan lain-lain.

~Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT; Dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.

~Melegakan masalah alahan,pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh MENDHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, kulat di kaki (Hongkong foot).

~MELAMBATKAN PROSES PENUAAN,NYAYUK, serta mengurangkan penyakit Parkinson...

~MENGGALAKKAN METABOLISME BADAN..membantu proses pelangsingan badan. 




Mudah.Jimat.Selamat.

Cara pembungkusannya yang kecil dan mudah dibawa membolehkan anda menikmati keenakannya pada bila-bila masa.

Jadikan MINERAL COFFEE sebagai pilihan anda untuk memulakan aktiviti
harian anda dengan penuh semangat & bertenaga!!!! 



Harga Sekotak (20 pakets ) - RM 33.00


with Love,

Simaa Roslan

018 919 4069

Thursday, 5 September 2013

Atasi Masalah Kulit Sensitif dengan Sabun Marine Essence...

good day uoll..bestnyee sabun marine essence @ sabun ketiak ni..mana tak nye stok baru sampai tak sampai beberapa hari je dah licin ..memang hot laaa...


istimewa dengan haruman wangi aromaterapi

so simaa nak share tentang produk hot ni yang mana bole membantu anda semua yang ada masalah kulit sensitive , kulit kusam, kulit berminyak, gatal-gatal kulit , kulit tak sekata dan lain-lain masalah kulit yang menggangu anda..jom bebaskan diri dari masalah kulit anda dengan mengunakan sabun marine essence @ sabun ketiak yang sangat bermanfaat untuk kulit anda… :)





atasi segera masalah anda dan org2 kesayangan anda !!!

- love -

simaa roslan
012 -6374069

Sihat & Cantik dengan BB Plus Kolagen

TAHUKAH ANDA KANDUNGAN BB PLUS Kolagen TANPA GULA DAN KOLESTROL….

Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

BBplus Kolagen:

* Disahkan oleh Kementerian Kesihatah Malaysia sebagai produk makanan.
* Kandungan Kolagen yang tinggi dalam 'BBplus Kolagen' mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.


10 Keunikan BB Plus:

1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari - (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss

3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripada
bahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)

4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada
sinaran UV dan radikal bebas

5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan
kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. 

6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)

7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi

8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.

9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan

10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.


Secara ringkasnya BBplus kolagen :

Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant,
Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan untuk Kecantikan dan Kesihatan

Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
Elakkan menggunakan air panas
Kacau & Minum (Mudah Larut Tanpa Guna Shaker)
Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur. ( 1 paket sehari)

* Murah & Mudah 
* Promosi beli 3 kotak PERCUMA 1 kotak !!!
* Penghantaran PERCUMA!!

simaa roslan
012 - 6374069




 - love -

simaa roslan
012 - 6374069

Wednesday, 4 September 2013

Rahsia Zuhud


Nabi Muhammad SAW bersabda, “Jika kamu sekalian melihat seseorang yang dianugerahi zuhud terhadap dunia, dan berbicara benar, maka dekatilah dia, sesungguhnya dia adalah orang yang mengajarkan  kebijaksanaan”.

Seorang Maha guru berkata, “Ulama berbeza pendapat tentang zuhud, diantara mereka ada yang berpendapat bahwa yang dimaksud zuhud adalah meninggalkan (hal, perbuatan, barang) yang haram kerana yang halal diperbolehkan Allah SWT . apabila Allah Ta’ala memberikan suatu kenikmatan kepada seorang hamba lantas ia bersyukur kepadaNya maka Allah akan membalasnya dengan setimpal.

Diantara mereka ada juga yang berpendapat, “meninggalkan yang haram adalah WAJIB . Memberi keutamaan kepada yang halal. Orang yang meminimalkan harta dan selalu beribadah disebut orang yang sabar terhadap dirinya sendiri.. rela@redha terhadap apa yang ditetapkan Allah SWT, menerima apa yang diberikan Allah, dan lapang dada terhadap apa yang telah ditentukan Allah SWT”. Allah telah memberikan gambaran tentang zuhud kepada manusia dengan firmanNya ,”Qul mataa’uddunya qaliil wal aakhiratu limanittaqaa” yang artinya, “Katakan sesungguhnya kenikmatan dunia adalah sebentar, dan akhirat lebih baik bagi orang ang bertaqwa.

 p.s : peringatan untuk diri sendiri yang selalu lupa...in shaa Allah semoga kita semua menjadi hambaNya yang sebenar-benar zuhud...aminnn :)