Thursday, 8 October 2015

Cozuma CC Cream Menutup Cela sambil Merawat Kulit.


Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua...


Hai uolls simaa teruja sangat nak berkongsi tentang kelebihan cozuma cc cream ni..simaa ni jenis simple je,..tak suka heavy make up , suka simple-simple je .. yang mudah hehe jadi simaa nak share dengan uolls tentang COZUMA CC CREAM ni ..alhamdulillah memang senang je guna cozuma cc cream ni ..semudah abc gitueww..mana tak nye tepek kat muka rasa selesa je , rasa yakin sebab nampak natural beauty bila pakai cozuma cc cream ni...bantu tambah keyakinan diri juga..uolls yang ada parut jerawat, jerawat, tone kulit muka tak rata, sekata pun boleh pakai untuk bantu tutup cela dan rawat kulit uolss..jadi jom tambah keyakinan diri dengan cozuma cc cream ni...




Ingin tahu apa keistimewaan cozuma cc cream baca info kat bawah ni ye darling-darling...


In sha ALLAH
Memang PUAS HATI  pakai cozuma cc cream ni!!!! 




Uolls sendiri bole Rasai KEAJAIBAN dan KEHEBATAN
COZUMA CC CREAM ni!!! 

Simaa Ringkaskan  Fungsi & Keberkesanan COZUMA CC CREAM  ni :- 

#perlindungan uv yang optima

#wajah berseri 

#anti-radang & anti-oksidan

#pelembapan & penghidratan yg berpanjangan 

#kulit cerah bersinar

#kulit wajah lebih halus 

#mengurangkan kedutan & garis halus

#kawalan kulit berminyak 

#bedak solekan & pembetulan kulit asas 

#menyembunyikan cela , bertindak sebagai concealer , tutup cela kat muka sambil merawat kulit.

Simaa harap perkongsian simaa kali ini dapat membantu uolls yang sedang mencari solution untuk rawat kulit muka uolls .yang nak maintain jaga juga boleh pakai cozuma cc cream ni ye.. :)



Yang nak order boleh whatsapp / telegram simaa kt no bawah ni ye.

sekiannn ..... :)


With Love,

Simaa Roslan
Top Agent Cozuma CC Cream
018-919 4069



Tuesday, 6 October 2015

KHASIAT DAN MANFAAT MINERAL COFFEE PADA TUBUH BADAN



Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Hai uolls siapa suka minum coffee?? Hehe Sima memang suka sangat minum coffee jadi sima nak share lah tentang coffee yang boleh beri manfaat pada tubuh badan Kita ni..orang cakap minum coffee tak elok Untuk Ibu mengandung , Menyusu, untuk orang migraine tapi lain dengan coffee yang Simaa nak share ni sebab coffee ini banyak beri manfaat pada kesihatan kita.. 


Nak tahu coffee apa ni ??? Ni lah dia MINERAL COFFEE kita.. Kopi lazat dan berkhasiat yang mendapat tempat di hati peminat kopi dan juga yang suka menjaga kesihatan.

Kopi Mineral ni juga dikenali dengan nama KOPI GARAM BULUH yang KAYA dengan kandungan MAGNESIUM. Banyak khasiat dan kelebihah Mineral Coffee ni.. Jom tengok apa khasiat dan kelebihan Mineral Coffee...


Khasiat dan Kelebihan
-----------------------------------------------------
• Kaya dengan MINERAL yang deperlukan oleh badan
• Dapat MENEUTRALKAN ASID dalam badan
• Bersifat anti-oksidan yang MAMPU MELAWAN SEL KANSER
• Mampu menjadi DIET SEHARIAN
• Mencegah komplikasi KENCING MANIS
• Menstabilkan TEKANAN DARAH
• Mncegah dan memulihkan GASTRIK
• Mencegah OSTEOPOROSIS
• Merendahkan RISIKO SAKIT JANTUNG
• Mengubati ASMA
• Mencegah MIGRAINE
• Memberi KESEGARAN & TENAGA sepanjang mas
• ANTI-PENUAAN / AWET MUDA

Siapa yang digalakkan untuk mengambil MINERAL COFFEE...




Sekotak Ada 20 sachets = rm30 sekotak 

Nak borong pun boleh sima bagi harga borong,lebih banyak lebih JIMAT :) 



Sekiannnnn perkongsian untuk harini :)



with Love,

Simaa Roslan
Top Agent Mineral Coffee
018 919 4069

Cegah dan Rawat Jerawat Batu dengan Sabun Marine Essence


Assalammualaikum & Salam Sejahtera :)



Tadi sempat berkongsi dengan seorang yang bahasakan diri dia 'akak' kat sima. Suami dia ada masalah kulit berjerawat batu. Jadi sima recommend kat dia guna sabun marine essence untuk bantu kecutkan jerawat sebab pengalaman sima sendiri pakai kat muka memang alhamdulillah berkesan kalauuu dulu memang senang je jerawat naik tapi sekarang setahun sekali 2 je hehehe kulit tak lagi berminyak, parut-parut jerawat hilang dah TAK nampak kesan parut dah syukur. ☺️

Alhamdulillah dia terus beli sekotak. Untung sang suami dapat isteri perihatin pada penampilan suami . Kata dia kesian tengok suami nampak kurang keyakinan diri.. Jadi dia beli sebab nak bantu suami dia..sweet kan ☺️

Lama sembang baru tanya umur masing- masing haha rupanya dia yang bahasa kan diri dia 'kakak' lagi muda 2 tahun dari simaa..kekeke dia cakap sima nampak muda. Alhamdulillah rezeki juga tu orang nampak kita awet muda ☺️☺️☺️

Penghantaran PERCUMA untuk pembelian atas rm100

Sabun Marine Essence ada 2 jenis iaitu bar & cecair..untuk yang nak info lanjut boleh baca kat post sima sebelum ni ye..Boleh Klik link kt bawah...

Sekiannnnn perkongsian untuk harini :)

untuk info lanjut dan testimoni boleh klik link di bawah ini 
http://www.simaaroslan.com/p/sabun-marine-essencesabun-ketiak.html



with Love,

Simaa Roslan
Top Agent Sabun Marine Essence
018 919 4069

Tuesday, 29 September 2015

Marine Essence : Sabun Pencerah Ketiak dan Badan

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Hi semua entry kali ini sima ingin berkongsi info tentang fungsi Sabun Marine Essence. Banyak khasiat dan manfaat Sabun Marine Essence pada kulit kita.


Tahukan anda produk Sabun Marine Essence dapat membantu mencerahkan badan anda, menghilangkan kesan parut ringan, hitam di badan,mencerahkan ketiak, menjaga dan merawat kulit anda..

Antara Fungsi dan keberkesanan Sabun Marine Essence adalah membantu:-
✔ cerahkan kulit muka, seluruh badan dan ketiak.
✔ hilangkan hitam celah badan dan ketiak
✔ hilang bau badan
✔ hilangkan jerawat , parut jerawat & parut ringan
✔ kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ rawat dan hilangkan gatal kulit 
✔ rawat kulit sensitif serta penyakit kulit
✔ cegah dan hilangkan penyakit eczema
✔ naikkan aura positif (garam buluh) & haruman aromaterapi 



Ramuan semulajadi Sabun Marine Essence yang terdiri daripada Bahan- Bahan yang berkhasiat dapat membantu anda mendapatkan kulit idaman..  

Ramuan- ramuan Sabun Marinee Essence dan MANFAAT pada kulit si pemakai:-
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.



untuk info lanjut dan testimoni boleh klik link di bawah ini 
http://www.simaaroslan.com/p/sabun-marine-essencesabun-ketiak.html



with Love,

Simaa Roslan
Top Agent Sabun Marine Essence
018 919 4069

JJCM : Asam Laksa yang SEDAP di Johor Bahru


Assalammualaikum & Salam Sejahtera :)


Entry kali ni khas buat penggemar Asam Laksa sima ingin berkongsi satu kiosk yang mana menyediakan menu Asam Laksa yang sangat sedap. Lokasi  kiosk ini terletak di AEON Bukit Indah, JB .. Huu memang sedap sangat rasa Asam laksa ni plus brader yang jual asam laksa ni peramah orangnya. Harga murah je semangkuk rm5 .. Nak tahu betapa Sedapnya asam laksa ni singgahlah merasa di AEON BUKIT INDAH JB ye.. Tak tahu mana Aeon Bukit Indah waze je k kekeke..Selain dari Asam laksa kiosk ni menyediakan menu nasi lemak dan nasi berlauk pun ado tauu..hehe setakat ni dah lebih 3X sima pergi dan makan kat sini..memang A+ sedapnya.. jadi sima berani la nak recommend kat uolls ... :)


pertama kali makan sini..SEDAP  :)
Asam Laksa sedap, nasi lemak sedap!


nampak parcel tu ??
hehe sebelum pos ke customer jom makan dulu..

husband bersembang dengan brader owner asam laksa ni..untuk info owner ni muslim ye , makanan dijamin halal. in sha Allah :)


sorry sempat capture gambar selepas je..lapar sampai terlupa ambil gambar sebelum..hahaha



Selamat Mencuba Uolls

sekiannn ..... :)


With Love,

Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert KL-JB


Friday, 15 May 2015

Info Bau Badan....dan Cara Mengatasinya???


Apakah yang dimaksudkan dengan bau badan?
  • Peluh yang keluar bercampur bersama dengan bakteria di permukaan kulit adalah punca yang menyebabkan badan berbau
  • Bau badan dipengaruhi juga oleh beberapa jenis makanan seperti bawang putih dan kari
Adakah terdapat individu tertentu yang lebih cenderung untuk mendapat bau badan?
  • Sesiapa sahaja boleh mengalami masalah bau badan
  • Walau bagaimanapun, remaja lelaki lebih cenderung mendapat masalah bau badan berbanding remaja perempuan
Apakah tanda-tanda individu mendapat bau badan?
  • Bau yang tidak menyenangkan terutama selepas berpeluh
  • Bau badan hilang selepas mandi
Adakah terdapat rawatan untuk mengatasi masalah bau badan?
  • Gunakan sabun anti bakteria
  • Gunakan penyah anti peluh bau badan (antiperspirant deodorant)
Bagaimana individu boleh mengurangkan masalah bau badan?
Di antara petua untuk mengurangkan bau badan:
  • Kerapkan mandi
  • Selalu menukar pakaian
  • Memakai pakaian yang bersih
  • Pilih pakaian yang diperbuat daripada bahan kain semula jadi seperti kapas dan sutera
  • Mencukur bulu ketiak
  • Mengurangkan pengambilan bawang putih, bawang merah dan kari
  • Mandi dengan siri kecantikan Marine Esssence


Apakah Siri Kecantikan Marine Essence ini?



Siri kecantikan Marine Essence boleh didapati dalam 2 bentuk :-

Marine Essence Beauty (Bar)
Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit anda sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti merangsang anda menggunakannya setiap hari!

Khasiat Marine Essence Beauty (Bar)
Ramuan Ekslusif Serta Bermanfaat Untuk Kulit Lembut, Licin, Berseri.




Marine Essence Cecair Mandian Berkhasiat (Body Wash)
Pertama kalinya cecair mandian yang menggabungkan teknologi inovatif dengan ramuan semulajadi dan botani Garam Buluh dan Pheno-SFE untuk membersih, menyihatkan serta melembapkan kulit anda dalam setiap cucian.


Khasiat Marine Essence Mandian Berkhasiat (Body Wash)
Ramuan Ekslusif Serta Bermanfaat Untuk Kulit Lembut, Licin, Berseri.





Apa Kelebihan & Manfaat  Sabun Marine Essence?
√ Haruman menyegarkan untuk bantu hilangkan bau badan dan harumkan badan

√ cerah ketiak, cerah celah peha

√ kulit badan cerah

√ pudar dan hilangkan parut

√ kecut dan hilangkan jerawat batu

√ warna kulit sekata

√ naiikan aura, seri muka dan semangat

√ rawat penyakit kulit sensitive seperti eczema, gatal-gatal dll.

√ aromaterapi semulajadi untuk bantu hilangkan stress



Pakej JATUH CINTA

1 BAR + 1 BOTOL  = RM 70 SAHAJA!!!



TAWARAN TERHAD...DAPATKAN SEGERA!!



untuk info lanjut dan testimoni boleh klik link di bawah ini 
http://www.simaaroslan.com/p/sabun-marine-essencesabun-ketiak.html



with Love,

Simaa Roslan
Top Agent Sabun Marine Essence
012 6374069


Friday, 1 May 2015

PREMIUM BEAUTIFUL : BANTU MELANCARKAN ALIRAN DARAH




Objektif utama Premium Beautiful -kecantikan badan dan meningkatkan kesihatan. FIR akan menyebabkan kepanasan tubuh meningkat anrata 1-2'C. Dengan adanya pemanasan, mekanisme automatik tubuh akan melakukan reverse aktiviti utk menyejukkan suhu tubuh-dengan mengeluarkan peluh melalui pori-pori kulit. Peluh ini adalah pencampuran air, mineral, asid lemak dan racun-racun dalam tubuh. Ini membuktikan Premium Beautiful adalah satu cara untuk membuang racun dari badan (Detoksifikasi). Kesan peningkatan suhu badan juga membuat pembuluh darah di kulit melebar. Akibatnya, peredaran darah menjadi lancar dan memberi zat ke sel-sel tubuh serta pengeluaran sisa metabolisme dari dalam sel dan jaringan menjadi lebih baik. Tekanan darah yang tinggi juga akan menurun kearas normal. Denyut jantung juga ikut meningkat bermakna bekalan oksigen ke otak dan keseluruh otot juga meningkat. 1'C=jantung bekerja >11 denyutan (jantung lebih cekap berkerja).

FIR Premium Beautiful - Membantu Melancarkan Peredaran Darah
 


Perubahan dalam aliran darah di buktikan dengan imej diatas.

0 min - Sebelum memakai PB, tona kuning menunjukkan aliran darah yang lemah.
>30 min- Selepas hanya 30min pemakaian, aliran darah bertambah lancar dan suhu badan meningkat -kemunculan tona oren.
>60 min-aliran darah keseluruhan badan bertambah lancar dan aktif dengan peningkatan suhu badan yang sekata. (Penghantaran nutrien dan pembuangan toksid lebih cekap, sel-sel lebih aktif menjadikan badan segar, cergas dan ceria)


more info about FIR boleh klik link di bawah 



Sharing is Caring!



With Love,

Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert
012 6374069




PREMIUM BEAUTIFUL : SPECIAL SALE ON LABOUR DAY

Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Hai all dearie, sempena hari pekerja mei ini simaa ada tawaran hebat untuk uolls yang teringin nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL..promosi ini SAH sehingga 5HB MEI ini sahaja… dengan promosi ini uoll boleh  jimat sehingga xxx.





Apa tunggu lagi dapatkan segera SEBELUM@PADA 5HB MAY 2015 INIIII !!


Sharing is Caring!



With Love,

Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert
012 6374069


Wednesday, 29 April 2015

BABY SPA DI HIPPOPO BABY SPA & WELLNESS (PART 1)


BABY SPA DI HIPPOPO BABY SPA & WELLNESS.



 Alhamdulillah.

First time bawa Muhamammad Hafiz Thaqif ke baby spa di Hippopo Baby Spa di Tesco Tebrau Johor Bahru pada Februari lepas.

Usia Hafiz masa ini dalam 2 bulan 2 minggu  :)


masa sampai si kecil ni masih enak dibuai mimpi hehehe... jadi masa untuk kejutkan dia ..hafiz bangun sayang jom swimming :)


haha muka ni memang lucu masih tak mahu buka mata tu..memang method kat sini sebelum bagi baby swim kena buat warming up dulu, jadi hafiz pun kena buat warming up ye sayang ..

1,2,3 open..so cute .



okay mama ayah temankan awak swim 

okay hafiz very excited



Bahagia rasa bila lihat hafiz sangat seronok dengan aktiviti berenang dia.. mama ayah yang tengok ni pun so excited . jadinya mama dan ayah akan bawa awak lagi ke sini ya : )



okay lepas berenang buat baby massage pula ye sayang..



Berapa harga untuk pakej swimming & massage???

Harga untuk pakej swimming dan massage dalam RM 86+ sebelum GST.

Sekarang harga termasuk GST mungkin dalam RM 100+

Untuk kepastian uolls boleh direct call

Hipoppo Babay Spa Branch Tebrau , JB
07-3577880



Sharing is Caring!


With Love,
Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert
012 6374069