Tuesday, 29 September 2015

Marine Essence : Sabun Pencerah Ketiak dan Badan

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Hi semua entry kali ini sima ingin berkongsi info tentang fungsi Sabun Marine Essence. Banyak khasiat dan manfaat Sabun Marine Essence pada kulit kita.


Tahukan anda produk Sabun Marine Essence dapat membantu mencerahkan badan anda, menghilangkan kesan parut ringan, hitam di badan,mencerahkan ketiak, menjaga dan merawat kulit anda..

Antara Fungsi dan keberkesanan Sabun Marine Essence adalah membantu:-
✔ cerahkan kulit muka, seluruh badan dan ketiak.
✔ hilangkan hitam celah badan dan ketiak
✔ hilang bau badan
✔ hilangkan jerawat , parut jerawat & parut ringan
✔ kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ rawat dan hilangkan gatal kulit 
✔ rawat kulit sensitif serta penyakit kulit
✔ cegah dan hilangkan penyakit eczema
✔ naikkan aura positif (garam buluh) & haruman aromaterapi 



Ramuan semulajadi Sabun Marine Essence yang terdiri daripada Bahan- Bahan yang berkhasiat dapat membantu anda mendapatkan kulit idaman..  

Ramuan- ramuan Sabun Marinee Essence dan MANFAAT pada kulit si pemakai:-
Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
Merupakan pelembap kulit yang terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.



untuk info lanjut dan testimoni boleh klik link di bawah ini 
http://www.simaaroslan.com/p/sabun-marine-essencesabun-ketiak.html



with Love,

Simaa Roslan
Top Agent Sabun Marine Essence
018 919 4069

JJCM : Asam Laksa yang SEDAP di Johor Bahru


Assalammualaikum & Salam Sejahtera :)


Entry kali ni khas buat penggemar Asam Laksa sima ingin berkongsi satu kiosk yang mana menyediakan menu Asam Laksa yang sangat sedap. Lokasi  kiosk ini terletak di AEON Bukit Indah, JB .. Huu memang sedap sangat rasa Asam laksa ni plus brader yang jual asam laksa ni peramah orangnya. Harga murah je semangkuk rm5 .. Nak tahu betapa Sedapnya asam laksa ni singgahlah merasa di AEON BUKIT INDAH JB ye.. Tak tahu mana Aeon Bukit Indah waze je k kekeke..Selain dari Asam laksa kiosk ni menyediakan menu nasi lemak dan nasi berlauk pun ado tauu..hehe setakat ni dah lebih 3X sima pergi dan makan kat sini..memang A+ sedapnya.. jadi sima berani la nak recommend kat uolls ... :)


pertama kali makan sini..SEDAP  :)
Asam Laksa sedap, nasi lemak sedap!


nampak parcel tu ??
hehe sebelum pos ke customer jom makan dulu..

husband bersembang dengan brader owner asam laksa ni..untuk info owner ni muslim ye , makanan dijamin halal. in sha Allah :)


sorry sempat capture gambar selepas je..lapar sampai terlupa ambil gambar sebelum..hahaha



Selamat Mencuba Uolls

sekiannn ..... :)


With Love,

Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert KL-JB