Monday, 21 August 2017

KEELO OFF : SUPPLEMEN IKHTIAR HAMIL


KEELO OFF sejenis minuman dari makanan sunnah dan herba terpilih untuk wanita dan lelaki yang mementingkan kesihatan dan kecantikan/kekacakan dan juga pada mereka yang sedang berikhtiar untuk hamil/ mengandung. Dengan tagline 
SUBUR+ SIHAT+ KURUS+ PUTIH,
 produk ini seharusnya menjadi suplement pilihan semua wanita dan juga lelaki diluar sana dengan mendapat semua kebaikan dalam 1 botol.




BAGAIMANA KEELO OFF MEMBANTU ANDA YANG SEDANG IKHTIAR HAMIL ?

KEELO OFF Satu-satunya jus yang akan membantu anda KURUS, SUBUR, PUTIH, SIHAT serentak. Gabungan gempax dari GARCINIA CAMBOGIA dan DELIMA sebagai bahan utama serta BUAH ZURIAT dari Madinah, HABATUSSAUDA, GLUTATHIONE dan DAUN RERAMA akan bekerja keras untuk anda dapatkan badan KURUS, SUBUR, PUTIH, SIHAT serentak.


KEELO OFF 4in1 KURUS, SUBUR, PUTIH, SIHAT serentak
-Membakar LEMAKS
-Detox untuk membuang toksin dan racun dalam badan
-Mengawal nafsu makan
-Mengenyangkan dan memberi tenaga
-Membantu menstabilkan hormon
-Melancarkan haid
-Memberi kestabilan pada fungsi ovari
-Mematangkan telur wanita (ovum)
-Meningkatkan kualiti sperma
-Melembabkan kulit
-Memutihkan kulit
-Melambatkan proses penuaan
-Menghilangkan jerawat
-Meningkatkan antibody badan
-Mencegah serta merawat penyakit kronik/ kanser
-Melancarkan peredaran darah

CARA GUNA
√ Minum 1 sudu sebelum SARAPAN,
√ 1 sudu sebelum MAKAN MALAM/ sebelum tidur

ATAU
√ 2 Sudu Pagi sebelum SARAPAN (Malam TAK Perlu Minum)

Cara Penggunaan Keelo Off
√ Goncang sebelum diminum
√ Gunakan sudu plastik
√ 1sudu sebelum sarapan
√ 1sudu sebelum makan malam

→Waktu period boleh makan dan sangat bagus untuk proses matangkan ovum/telur wanita

BUAH ZURIAT

Sedikit Info mengenai BUAH ZURIAT..Buah zuriat ni mmg salah satu KEELO OFF punya kandungan..Bagus untuk tingkatkan kesuburan.





HABATUSSAUDA


Sedikit Info mengenai HABATUSSAUDA..Habatussauda ni mmg salah satu KEELO OFF punya kandungan..Bagus untuk tingkatkan kesuburan, merawat masalah kesihatan, dan pelbagai manfaat untuk kesihatan, kesuburan dan kencantikan.





TESTIMONI- TESTIMONI BERJAYA

Alhamdulilllah usaha selagi mampu tanpa mengenal erti putus asa pasti membuahkan hasil dengan izinNYA jua..











Alhamdulillah...Banyak sangat MANFAAT yang boleh kita dapat dalam 1 botol KEELO OFF .. Untuk yang berikhtiar sihat, kurus, hamil , cantikkan kulit, kuatkan rambut boleh cuba Keelo Off . 

Siapa nak cuba boleh hubungi Simaa..Sekarang ada PROMOSI FREE POS +  FREE GIFT..BEST KANN ..NAK ORDER?
.
.

WASSAP +6010 93 683 93 ------ KLIK LINK DIBAWAH UNTUK DIRECT WASSAP >>>☏www.wasap.my/60109368393/pmkeelooff




with L.O.V.E.
bySimaaRoslan

Monday, 8 May 2017

KEELO OFF : FUNGSI UTAMA DAN KEBAIKAN KEELO OFF

Hi Semua..Post kali ini sima nak kongsikan dengan anda fungsi Keelo Off dalam membantu anda mencapai tahap kesihatan yang baik , membantu anda dalam penurunan berat badan, membantu anda untuk bertenaga , meningkatkan tahap kesuburan ,membantu anda untuk mendapatkan kulit sihat , putih dan cantik.




Bagaimana Keelo Off dapat membantu anda dalam menyelesaikan empat masalah utama? Jom ketahui keajaiban dan bagaimana fungsi Keelo Off dalam membantu anda untuk lebih Kurus, Subur, Putih dan Sihat.

Bagaimana fungsi Keelo Off dalam membantu anda untuk lebih KURUS.




Kandungan Garcinia Combogia (GC) sememangnya terbukti dari penelitian American Dieting Journal yg mampu menurunkan berat badan seseorang, purata kehilangan 3kilo dalam masa 2 mIggu tanpa mengurangkan pengambilan kalori seharian. GC bertindak sebagai penyekat selera makan dan menguraikan lemak dalam badan. Selain itu hydroxycitric acid yang ada pada GC mampu menghalang gula dan karbohidrat daripada menjadi lemak.

Selain GC, kandungan White Kidney Bean (WKB) dalam Keelo Off juga membantu penurunan berat secara optimum. WKB bertindak sebagai penghalang penyerapan karbohidrat secara berlebihan dalam badan yang boleh mengakibatkan pembentukan lemak.

Kandungan Gymnema Sylvestre(GS) dalam Keelo Off memberi peranan yang sangat besar dalam menurunkan berat badan sesorang. GS berfungsi sebagai agen yang mempengaruhi stimulasi penghasilan insulin. Insulin boleh mengawal kadar gula dalam badan dengan cara menukarkan gula kepada tenaga.

Akhir sekali, kandungan Teh Hijau dalam Keelo Off mengandungi caffein yang membantu meningkatkan metabolisma badan. Sekali gus sangat membantu dalam penurunan berat. Ini terbukti bahawa Keelo Off sememangnya mampu menurunkan berat badan seseorang dengan berkesan. Bukti ini dikukuhkan lagi dengan testimoni pelanggan yang berjaya turunkan berat badan dengan jayanya.


Bagaimana fungsi Keelo Off dalam membantu anda untuk lebih SUBUR


Salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan kita adalah dengan menurunkan berat badan. Apabila berat dapat dituurunkan, secara automatik tahap kesuburan kita akan meningkat. Hormon badan mula stabil dan period juga mula teratur. Period yang teratur membolehkan kita merancang dan mencari hari subur dimana, ovum dilepaskan dan bersedia untuk berlaku persenyawaan.

Selain itu, Keelo Off ini mempunyai campuran makanan sunnah. Sepertimana yang kita ketahui, makanan sunnah mempunyai nilai perubatan yang sangat tinggi terutamanya dalam membantu kesuburan. Kandungan habatussauda di dalam Keelo Off terbukti mampu meningkatkan kesuburan suami dan isteri. Ia dibuktikan melalui satu kajian oleh Jordan Univesity, bahawa habatussauda mampu meningkatkan kesuburan seseorang. Habatussauda bertindak menstabilkan hormon seseorang, hormon yg stabil sangat penting dalam ikhtiar hamil. Kandungan Buah zuriat juga terkenal dengan kemampuan mengubati masalah kesuburan. Ini banyak menjadi buah mulut masyarakat serta terbukti berkesan.

Bagaimana fungsi Keelo Off dalam membantu anda untuk memiliki kulit yang SIHAT, PUTIH & CANTIK



Kandungan glutahione atau GSH merupakan adalah antioksidan yang digunakan untuk mencerahkan atau memutihkan kulit wajah atau bahagian kulit lain. Glutathione terbukti dapat mencegah produksi zat melanin yang dapat menyebabkan kulit menjadi lebih gelap. Jadi kulit akan kekal cerah dan bertambah cerah.

Selain itu, kandungan delima di dalam Keelo Off jugak dapat mencerahkan kulit seseorang. Buah delima memiliki kandungan antioksidan yang sangat berguna untuk kulit. Antioksidan yang terdapat di dalam buah delima tersebut dapat melindungi kult dari pancaran sinar matahari serta mencegah terjadinya kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Selain itu,buah delima juga memiliki kandungan yang bermanfaat untuk mencegah terjadinya kanser kulit.


Bagaimana fungsi Keelo Off dalam membantu anda untuk lebih mencapai tahap KESIHATAN TERBAIK




Secara keseluruhannya, apabila berat badan mula menurun, tahap kesihatan kite mula baik. Jantung boleh berfungsi dengan baik, tekanan darah cantik, kita mulai aktif.

Walaubagaimanapun, kandungan habatusauda, pengubat segala penyakit kecuali mati (HR Al-Bukhari) di dalam Keelo Off banyak membantu meningkatkan tahap kesihatan kita. Habatusauda yang bertindak sebagai agen pembuang racun di dalam badan serta pemberi tenaga secara semula jadi. Ia juga merupakan agen pencegah dr penyakit- penyaki kronik seperti kanser.

Selain itu, daun rerama yang tidak asing lagi di kalangan masyarakat kita kerana boleh mengubati banyak penyakit terutamanya kanser. Antara penyakit lain yang mampu dirawat menggunakan ekstrak daun pokok rerama ini adalah penyakit SLE, denggi, angin ahmar, darah tinggi, kencing manis, masalah usus (seperti gastrik, sembelit dan cirit birit), asma, migrain, resdung dan demam campak.

Jelaslah bahawa, Keelo off mempunyai kandungan hebat lagi terbukti berkesan untuk meningkatkan tahap kesihatan kita.


Bahan-bahan Keelo Off selamat dan berkesan.100% organik. Untuk info bole klik pada link ini > BAHAN UTAMA KEELO OFF


1 Keelo Off dengan Pelbagai MANFAAT yang boleh kita dapat darinya .. Untuk yang berikhtiar dengan Keelo Off  boleh hubungi Simaa..Sekarang ada PROMOSI PERCUMA  POS + PERCUMA CENDERAHATI..BEST KANN ..PROMOSI TERHAD YEA! 

NAK ORDER?

WASSAP 010 93 683 93 ------ KLIK LINK DIBAWAH UNTUK DIRECT WASSAP >>>☏www.wasap.my/60109368393/pmkeelooff


with L.O.V.E.
bySimaaRoslan



Friday, 5 May 2017

KEELO OFF : SUPPLEMEN #1 BANTU TINGKATKAN TAHAP KESIHATAN




KEELO OFF merupakan jus kesihatan tambahan yang dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi yang berkualiti dan terbukti mempunyai kesan positif kepada pengguna. Bahan-bahan semulajadi yang digunakan telah terbukti keberkesanannya di peringkat tempatan dan antarabangsa. Penghasilan Keelo Off berasaskan kepada empat asas objektif utama iaitu untuk membantu pengguna. Membantu mengurangkan berat badan, menambahkan tenaga dan menjaga kesihatan dalaman pengguna, mencerahkan kulit dan membantu menambahkan tahap kesuburan pengguna.

Keelo Off telah dihasilkan dengan mengikut garis panduan ISO 9001:2008 yang telah melayakkan Keelo Off sebagai produk yang memiliki sijil GMP (Good Manufacturing Practice), sijil Produk Muslim daripada PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) dan memiliki kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Penghasilan Keelo Off telah diteliti dan diuji oleh pasukan R&D yang menitik-beratkan hasil yang optimum daripada bahan-bahan organic yang digunakan.

Keelo Off yang dihasilkan dalam bentuk jus akan menjadikan ia sebagai minuman kesihatan tambahan yang mudah diambil dan dibawa ke mana-mana. Jus kesihatan yang mengandungi empat kebaikan utama dalam satu botol akan memberi manfaat yang banyak kepada pengguna, sama ada lelaki atau perempuan. Hidup sihat dengan Keelo Off.


BAHAN UTAMA KEELO OFF

Keelo off mempunyai 12 bahan utama yang semulajadi.



BUAH DELIMA/ BUAH ZURIAT/ GARCINIA CAMBOGIA/ GYMNEMA SYLVESTRE/ DAUN RERAMA/ GINKGO BILOBA/ HABBATUS SAUDA/ STEVIA/ TEH HIJAU/ RASBERRY KETONE/ KACANG GINJAL PUTIH/ HALIA

MANFAAT SETIAP BAHAN UTAMA KEELO OFF

BUAH DELIMA

# Agen anti-kanser
# Mencegah dan merawat darah tinggi
# Mengawal kadar kolestrol dalam badan
# Merawat gout
# Merawat dan mencegah angin ahmar
# Merawat tiroid


BUAH ZURIAT

# Merawat masalah kesuburan
# Menstabilkan hormon
# Merawat masalah keputihan
# Melancarkan peredaran darah
# Melawaskan kitaran haid
# Merawat tiub fallopio yang tersumbat
# Mengecutkan cyst dan fibroid
# Merawat PCOS
# Meningkatkan kualiti sperma


GARCINIA CAMBOGIA

# Menurunkan berat badan
# Mengurangkan kadar gula dalam darah
# Meningkatkan metabolisma badan
# Mengurangkan nafsu makan
# Menghalang karbohidrat menjadilemak
# Menyahkan lemak terutama di lingkaran pinggang


GYMNEMA SYLVESTRE

# Menurunkan berat badan
# Mengurangkan penyerapan gula dari usus
# Meningkatkan produksi insulin oleh tubuh
# Mengurangkan kadar kolestrol
# Merawat diabetes


DAUN RERAMA

# Mencegah masalah usus (gastrik, sembelit, cirit-birit)
# Meningkatkan antibodi badan
# Membuang angin dalam badan
# Mengawal kadar kolestrol dalam badan
# Mengawal kadar gula dalam darah


GINKGO BILOBA

# Meningkatkan daya tumpuan
# Meningkatkan tahap kesuburan
# Mengawal peredaran darah
# Menjadi agen anti-oksida utk kulit
# Menjadi agen anti diabetes


HABBATUS SAUDA

# Menstabilkan kitaran haid wanita
# Meningkatkan antibodi badan
# Melancarkan proses pencernaan badan
# Anti-oxidants untuk melindungi kulit
# Meningkatkan tahap kesuburan
# Membantu masalah berat badan


STEVIA

# Menggantikan penggunaan gula sebagai pemanis
# Mengawal kadar gula dalam darah
# Membekalkan tenaga
# Mengawal tekanan darah dalam badan
#Mengawal kadar kolestrol dalam badan
# Membantu masalah berat badan
# Kosong kadar kalori


MADU

# Mengawal kadar gula
# Menjadi agen-bakteria dalam badan
# Menjaga kesihatan kulit
# Meningkatkan kesihatan dan kualiti kulit
# Meningkatkan sistem imunisasi badan
# Membekalkan tenaga (energy booster)


TEH HIJAU

# Meningkatkan kadar pembakaran lemak dalam badan
# Agen anti bakteria
# Mengawal berat badan & mengurangkan risiko obesiti
# Mengawal kadar kolestrol dalam badan
# Mengawal kadar gula dalam badan
# Mengawal tekanan darah
# Agen detox untuk kesihatan kulit


RASBERRY KETONE

# Membakar lemak di dalam badan
# Menjaga kesihatan kulit
# Mengawal kadar gula dalam darah
# Mengawal berat badan
# Menjaga kesihatan hati


KACANG GINJAL PUTIH

# Mengandungi kadar protein yang tinggi
# Mengandungi vitamin dan mineral yang tinggi
# Mengawal kadar gula dalam darah
# Mengandungi kadar fiber yang tinggi, menguatkan sistem pencernaan
# Membantu mengawal berat badan dengan membekalkan tenaga untuk badan


HALIA

# Membantu proses penghadaman
# Membuang angin di dalam badan
# Meningkatkan kadar kesihatan dan ketahanan kulit
# Menguatkan ketahanan otot
# Mengawal kadar gula dalam darah
# Mengawal kadar kolestrol dalam badan
# Meningkatkan ketahanan otak


FLAX SEED

# Mengandungi Omega-3 asid lemak yang melindungi kesihatan jantung
# Mengawal kadar gula dalam badan
# Mengandungi ALA fats untuk kesihatan kulit dan rambut
# Membantu mengawal berat badan
# Mengandungi kadar anti-oksida yang tinggi
Mengawal hormone di dalam badan


L-CARNITINE

# Mengawal berat badan dengan menyahkan lemak daripada badan
# Meningkatkan tahap kesuburan
# Mengawal tahap diabetes / kadar gula dalam darah
# Membekalkan tenaga tambahan
# Merawat kecederaan dalaman


OLIGO FRUCTOSE

# Mengawal kadar gula dalam badan
# Mengawal kadar kalori
# Mengawal selera makan
# Memudahkan penghadaman makanan
# Meningkatkan tahap kesihatan usus


Banyak sangat MANFAAT yang boleh kita dapat dalam 1 botol KEELO OFF .. Untuk yang berikhtiar sihat, kurus, hamil , cantikkan kulit boleh cuba Keelo Off . Siapa nak cuba boleh hubungi Simaa..Sekarang ada PROMOSI PERCUMA KOS POS + PERCUMA CENDERAHATI..BEST KANN ..NAK ORDER?

WASSAP 010 93 683 93 ------ KLIK LINK DIBAWAH UNTUK DIRECT WASSAP >>>☏www.wasap.my/60109368393/pmkeelooff


with L.O.V.E.
bySimaaRoslan





Wednesday, 8 March 2017

Resipi Nasi Minyak Tanam

Hi semua.agak lama tak bersiaran kat blog ni.. hahaha.Alhamdulillah atas permintaan ramai chewah ramai la sangat kan..hehehe sima nak kongsikan resipi nasi minyak tanam ni..resipi ni sima combine dari resipi suami dan hasil goggle search. Hahaha. Suami sima lagi expert masak nasi minyak tanam ni 😊

Bahan-bahan (anggaran utk 4 org makan)

Bahan bahan:
3-4 cawan beras Basmathi (sima guna beras jasmine pusagold)– basuh dan tos
Ayam (ikut suka nak bhgn mana mcm sima suka masak bhgn kepak n peha)
2 sudu besar Minyak sapi ( boleh je lebihkan jika suka nasi minyak yg rasa kuat)
1 sudu butter
Sedikit bunga lawang, kayu manis
1 biji Bawang merah hiris
1 biji bawang holland
1 biji bawang putih
1/2 inch halia
1 kiub pati ayam
1 paket serbuk briyani maggi-bancuh dgn sedikit air
Cili hijau
Cili padi
Serai (dititik)
Sedikit garam
Sedikit susu cair




Cara cara:



Panaskan minyak sapi dan butter. Masukkan kayu manis dan bunga lawang. Kemudian masukkan serai,bawang merah,bawang putih,halia yang telah dihiris.

Bila bawang dan bahan tumis telah wangi dan keperangan, masukkan bahan-bahan lain cili hijau, cili padi , bancuhan 1 paket perencah briyani maggi.Masukkan ayam. Masukkan 1 kiub pati ayam.Gaul rata. Selepas gaul rata masukkan beras yang dah dibasuh bersih dan tos tadi. GAUL RATA.

Selepas gaul rata masukkan dalam periuk nasi (bagi yang tumis asing dalam kuali) . Kemudian masukkan air ikut sukatan cawan beras tadi.Letak sedikit garam.Gaul rata. Tutup periuk nasi.Masak seperti biasa.

Apabila nasi tengah mendidih hampir masak masukkan susu cair ke dalam nasi.  Gaulkan nasi hingga sebati. (Hati2 gaul ye :)

Lepas tu tutup periuk nasi sampai nasi masak. Bila dah masak gaul rata bagi masak sepenuhnya. Pastu dah sedia untuk dihidang dan dimakan.

Bagi yg suka boleh juga masukkan tomato ke, kismis ka, dan biji gajus ka yang siap digoreng. Ikut citarasa masing2..hehee

Sekian. Selamat Mencuba 😊

Sharing with love,
Simaa Roslan