Wednesday, 21 March 2012

Coli Tepat Hidup Sihat..?


Sakit punggung jika guna bra salah saiz??? Huhu mcm tak logic kan.. Tapi memang benar...Jom kita amik tau... 

JAKARTA: Mungkin tidak ramai wanita mengetahui fakta ini, lebih 80 peratus daripada kalangan mereka di seluruh dunia tersilap saiz pakaian dalam khususnya bra atau coli.  Akibatnya, wanita terbabit menghadapi masalah sakit punggung atau tulang belakang dalam jangka panjang dan apabila dibiarkan berlarutan padahnya mungkin bertambah kronik.

Dr Magiliene Rosalina berkata, seorang chiropraksi (ahli terapi penyakit tulang belakang), menggunakan bra yang kurang tepat atau tidak sesuai menyebabkan kerosakan kekal terhadap payudara.

“Bila bra terlalu ketat, payudara anda akan ditekan sehingga menghalang peredaran darah dan itu boleh menyebabkan kegatalan kepada penggunanya.  “Namun, apabila terlalu longgar pula, payudara anda akan kendur kerana tiada sokongan secukupnya, justeru penting untuk menggunakan bra yang tepat setiap hari,” katanya ketika rancangan bual bicara ‘The Right Support - Sorella’. 

Rosalina mendedahkan, antara 70 hingga 80 peratus wanita di dunia menggunakan ukuran bra yang salah.  Malah, tujuh daripada 10 wanita di Indonesia tidak sedar pentingnya kesihatan dengan menjaga payudara.  Menurut alumni fakulti kedoktoran umum Universiti Trisakti itu, payudara boleh berubah ukuran pada masa tertentu dan bra tidak sesuai dengan bentuk payudara akan membuatkannya tidak selesa dan memberi kesan jangka panjang yang cukup buruk.

“Kes penyakit berkaitan bra gagal dikesan secara langsung. Biasanya doktor mengenal pasti ketika pesakit mengadu sakit punggung, dan apabila diperiksa ternyata ia akibat salah ukuran coli,” katanya. 
– Agensi Berita Harian Online | Coli tepat hidup sihat:

JOM ATASI MASALAH COLI SALAH KE COLI TEPAT (PREMIUM BEAUTIFUL)

Atasi masalah payudara anda.. Tukar kan coli biasa yang tak memberi manfaat kepada coli PREMIUM BEAUTIFUL..Jaminan Seumur Hidup, Selamat, Jimat utk menjaga asset wanita .. 
SIHAT , CANTIK & YAKIN ! 
HUBUNGI SIMAA SEKARANG UNTUK TAWARAN HEBAT PREMIUM BEAUTIFUL.  CONFIRM PUAS HATI !!^^ CALL NOW 0126374069 

No comments:

Post a Comment