Wednesday, 29 April 2015

BABY SPA DI HIPPOPO BABY SPA & WELLNESS (PART 1)


BABY SPA DI HIPPOPO BABY SPA & WELLNESS.



 Alhamdulillah.

First time bawa Muhamammad Hafiz Thaqif ke baby spa di Hippopo Baby Spa di Tesco Tebrau Johor Bahru pada Februari lepas.

Usia Hafiz masa ini dalam 2 bulan 2 minggu  :)


masa sampai si kecil ni masih enak dibuai mimpi hehehe... jadi masa untuk kejutkan dia ..hafiz bangun sayang jom swimming :)


haha muka ni memang lucu masih tak mahu buka mata tu..memang method kat sini sebelum bagi baby swim kena buat warming up dulu, jadi hafiz pun kena buat warming up ye sayang ..

1,2,3 open..so cute .



okay mama ayah temankan awak swim 

okay hafiz very excited



Bahagia rasa bila lihat hafiz sangat seronok dengan aktiviti berenang dia.. mama ayah yang tengok ni pun so excited . jadinya mama dan ayah akan bawa awak lagi ke sini ya : )



okay lepas berenang buat baby massage pula ye sayang..



Berapa harga untuk pakej swimming & massage???

Harga untuk pakej swimming dan massage dalam RM 86+ sebelum GST.

Sekarang harga termasuk GST mungkin dalam RM 100+

Untuk kepastian uolls boleh direct call

Hipoppo Babay Spa Branch Tebrau , JB
07-3577880



Sharing is Caring!


With Love,
Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert
012 6374069

Tuesday, 28 April 2015

PREMIUM BEAUTIFUL TAK SELESA???

Assalammualaikum.

Hai readers! Simaa doakan kalian semuanya bahagia dan sihat selalu :) .

Entry kali ini sima ingin berkongsi rasa daripada pengguna PREMIUM BEAUTIFUL yang dah merasai sendiri kehebatan premium beautiful.

Ada orang kata premium beautiful ini tak selesa?? Yeke tak selesa?? JANGAN PERCAYA selagi anda sendiri belum merasainya… Anda yang dah pakai TAPI merasa tak selesa ini info  untuk anda KENAPA anda merasa tidak selesa, bole klik link entry simaa ini >>>> http://www.simaaroslan.com/2012/04/premium-beautifulpakai-pb-selesa-ke-tak.html

Pengalaman simaa sendiri pengguna tegar premium beautiful sejak 2011 lagi premium beautiful ini sememangnya sangat SELESA! Bawa tidur pun selesa tau. Jangan risau premium beautiful pakaian dalam yang selamat untuk dibawa tidur bukan pakaian dalam yang ‘biasa-biasa’ tu. Premium beautiful ni pakaian dalam yang LUAR BIASA HEBAT.


Nak tahu sejauh mana selesanya premium beautiful ni anda rasai sendiri ya.. PASTIKAN anda dapat khidmat runding dari PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT yang bertauliah ye! :) 


Ini antara maklum balas daripada pelanggan sima yang dah merasai kehebatab PREMIUM BEAUTIFUL...


“ Alhamdulillah ok..MEMANG SELESA. Ada perubahan.”
-      Pn Elly,  Chera Kuala Lumpur





“ Kalau boleh nak cepat..yela TAK SELESA TAK DE PB”
-      Pn Fairus , Puchong




Sharing is Caring!

With Love,
Simaa Roslan
Premium Beautiful Expert 
012 6374069

Monday, 27 April 2015

RAWATAN ALTERNATIF EKZEMA

Bila bercerita tentang ekzema pasti ramai yang gerun melihat tanda-tanda yang dialami oleh pesakit itu. Malah ada yang tidak sangup melihat keadaan pesakit apatah lagi jika yang menanggung kesakitan itu adalah si kecil. 

Sedinya bila melihat si kecil gatal-gatal menggaru-garu dan air bisa ekzema mula menyerang pesakit..aduhh berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya.. 

Biarpun ekzema tidak berbahaya dan jarang sekali mengancam nyawa namun kehadiran penyakit itu pastinya membuatkan si pesakit tidak selesa dengan keadaan gatal-gatal dan seterusnya menggusarkan kehidupan seharian mereka.

 Jadi sima ingin berkongsi kaedah rawatan alternatif untuk pesakit ekzema.jom sima bantu dengan penggunaan produk sabun marine essence in sha Allah dapat membantu menyelesaikan masalah pesakit ekzema..

 Jom rawat ekzema dengan sabun marine essence yang berkualiti tinggi .



100% SEMULAJADI 

Testimoni bayi yang pulih dari penyakit ekzema selepas menggunakan sabun marine essence.

  

Alhamdulillah sabun marine essence sangat membantu untuk menghilangkan penderitaan pesakit ekzema.


 100% semulajadi

Halal

Kelulusan KKM

 
 Sharing is caring! 



with Love,

 Simaa Roslan

Top Agent Sabun Marine Essence

012 6374069

Thursday, 23 April 2015

MUSLIMAH HAIR SALOON DI JOHOR BAHRU

Assalammualaikum.

Hi uolls sima nak berkongsi 1 salon rambut yang menyediakan rawatan kulit kepala dan rambut khas untuk muslimah di Johor Bahru.


Sekarang kebanyakan salon yang sima perasan la kan ada menyediakan bilik khas untuk muslimah tapi salon yang simaa ingin kongsi ni salon khas untuk muslimah sahaja.


Boleh kata salon ni antara tempat ‘favourite’ sima untuk manjakan rambut . Service pun bagus sebelum rawatan diberi kita akan dihidangkan dengan minuman pilihan. 


Bahan-bahan yang digunakan pun selamat dari herba semulajadi . Hasil memang puas hati.


Jadi para muslimah yang berada di area Johor Bahru yang tercari-cari salon khas untuk uolls yang ingin buat rawatan rambut dan kulit kepala sima recommend uoll ke salon Hair Scalp by v team yang terletak di angsana mall JB. :)





with Love, 


Simaa Roslan 

Premium Beautiful Expert 

012 6374069



Apa itu sinar inframerah ‘FIR’ pada PREMIUM BEAUTIFUL ???

Tahukah anda Sinar Inframerah (infrared ray - FIR) adalah satu daripada sinaran matahari yang sangat berguna untuk manusia, haiwan dan tumbuhan-tumbuhan di bumi (sumber kehidupan)

Sungguh luar biasa bahawa radiasi dari matahari (dan dari banyak rangkaian bintang) harus termampatkan dalam pita spektrum elektromagnetik yang sangat sempit sehingga memancarkan radiasi yang tepat bagi kesinambungan seluruh kehidupan di bumi.

Matahari mungkin sesuatu yang paling sering kita lihat sepanjang hidup kita. Selalu kita mengadapkan muka ke langit di siang hari, kita boleh melihat sinarnya yang menyilaukan. Jika seseorang bertanya, "Apa manfaat matahari?" mungkin kita akan menjawab tanpa berfikir sama sekali bahawa matahari memberi kita cahaya dan panas. Jawaban tersebut, meskipun ringkas, sesungguhnya benar.

Cahaya dan panas adalah dua perwujudan berbeza radiasi elektro-magnetik. Apakah sinar inframerah berguna? Ya, namun kali ini tidak ada gunanya mengamati sekeliling kerana anda tidak dapat melihatnya dengan mata kasar. Tetapi, Anda dengan mudah dapat merasakannya: Kehangatan yang anda rasakan pada wajah saat memandang sinar matahari waktu pagi disebabkan oleh radiasi inframerah (FIR) dari matahari. 


Radiasi inframerah (FIR) matahari adalah radiasi yang membawa energi panas, yang menjaga bumi tetap panas. Radiasi ini juga penting bagi kehidupan seperti halnya cahaya tampak. Dan yang menarik adalah bahawa matahari kita seolah-olah diciptakanNya hanya untuk melayani kedua tujuan ini, kerana kedua jenis cahaya ini menyusun bahagian terbesar matahari.

FIR PADA PREMIUM BEAUTIFUL DAN MANFAATNYA.



Tiga(3) kelebihan Premium Beautiful menjadikannya BEST SELLER.

1. Kurangkan Berat  -   FIR didalam Premium Beautiful bertindak semulajadi dimana sel-sel badan akan berolahraga lebih berkinetik dan mengoptimumkan kadar metabolisma badan. Ia diuji secara klinikal dan terbukti sebagai 'treatment' paling berkesan untuk pengurangan berat dan pengurusan jisim tubuh. Beribu-ribu orang di seluruh dunia telah mendapat manfaat daripada rawatan FIR.

2. Menyingkirkan Bahan Buangan Tubuh -    Bila mana salurdarah mengembang disebabkan FIR, ia akan menyahtoksid, menggalakkan penyingkiran bendalir tubuh yang berlebihan & bahan buangan dengan berkesan. Ia juga menyekat gula, menguatkan sistem imun tubuh dan mengekalkan keseimbangan semula jadi tubuh.

3. Menggalakkan Kulit Yang Berseri-seri -  Kita semua tahu bahawa FIR seolah-olah bervitamin, penegangan kulit dan awet muda, baik untuk kulit. Justeru menggalakkan kulit yang lebih berseri-seri dan bercahaya.




With Love,

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT – SIMAA ROSLAN

FREE CONSULTATION BY APPOINTMENT – 012 6374069