Sunday, 27 October 2013

Testimoni Sabun Marine Essence @ Sabun Ketiak

ALHAMDULILLAH

Hi lovelies, simaa nak share dengan readers semua some of testimonial dari client tentang  SABUN MARINE ESSENCE @ sabun ketiak ni. Ramai client cakap sabun ni memang sangat WANGI...rasa segar je bila mandi dengan sabun marine essence @ sabun ketiak ni.. bau aromaterapi sabun marine essence ni pun boleh menghilangkan stress tau ;)

Antara testimonial client SABUN MARINE ESSENCE@sabun ketiak ....











selain wangi, banyak lagi tu kegunaan dan kelebihan SABUN MARINE ESSENCE@sabun ketiak ni...antaranya :

* cerahkan ketiak dan celah-celah badan kita yang gelap.

* hilangkan daki dan kesan gelap kat leher, siku, lutut dan buku lali.

* kurangkan dan membantu untuk hilangkan gatak-gatal dan ruam badan

* antara ubat terbaik untuk kurangkan kesan radang eczema dan lain-lain masalah/penyakit kulit

* kurangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan

* membantu kurangkan masalah jerawat belakang badan

* melembutkan , mencerahkan dan melembabkan kulit


* sabun yang beraura...rasa fresh and energetic setiap kali lepas mandi dengan sabun ni.


To all lovelies yang nak dapatkan SABUN MARINE ESSENCE dan yang berminat untuk mulakan biznes sendiri dengan sabun marine essence @ sabun ketiak ni bole hubungi simaa yee... in sha ALLAH simaa bersedia untuk membantu anda... :)


sekiannnnnnn, xoxo... with love - Simaa Roslan

012-6374069 (whatsapp, sms)

Saturday, 19 October 2013

Garam buluh Rawatan Alternatif Penyakit Kronik

ALHAMDULILLAH

Syukur masih diberi peluang untuk berkongsi cerita dan ilmu dengan pembaca kesayangan sekalian.. 

Hari ini simaa nak kongsikan kehebatan produk Garam Buluh Hai-O ..Garam buluh hai o ni memang istimewa sangat sebab dia garam yang bersifat alkali yang sesuai digunakan untuk menambah nilai kesihatan. Tiada kandungan asid ye…100% semulajadi.




Garam Buluh Hai-O menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apakah bezanya Garam Buluh Hai O dengan garam biasa?
Garam Buluh Hai o menggunakan garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Garam buluh Hai o telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.

Kebanyakan garam biasa melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Garam Buluh Hai-O?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Garam Buluh Hai-O?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Garam Buluh Hai-O mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Garam Buluh Hai-O?
Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.

KEBERKESANAN
         
    √   Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia,    
          bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).

    √   Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama  
          terkumpul dalam usus.

    √   Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara  
          normal.

    √   Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang
          beralkali lemah.

       Meningkatkan daya pemulihan badan.

CARA PENGAMBILAN
Anda boleh bancuhkan sebungkus Garam Buluh Hai-O (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan (manga, orange,epal,kiwi,dll). Kacau dengan rata dan hidangkan.

Mudah.Jimat.Selamat


Nak lagi sedap bole bancuh dengan minuman Nutrifeast KIWI rasa macam minum air kendondong sedap2 masam gituee J





Bukti-Bukti KEBERKESANAN GARAM BULUH HAI O... Jom lihat video bukti testimoni berikut :-)


bukti testimoni - 1



bukti testimoni - 2



bukti testimoni - 3



bukti testimoni - 4



bukti testimoni - 5



bukti testimoni - 6




sekiannnnn, with Love, xoxo , Simaa Roslan 012-6374069